torsdag 13 oktober 2011

The Horizon Report del 5

Teknik att hålla ögonen på inom 2-3 år

Spelbaserat lärande
Spelbaserat lärande stärker många förmågor hos eleverna. Några av dessa är samarbetsförmåga, problemlösningsförmåga samt kommunikativ förmåga.

I spelet kan elever experimentera och de kan våga misslyckas.

Forskning kring spel visar att de engagerar både pojkar och flickor i olika åldrar. Spel ger möjlighet att tillsammans jobba mot ett uppsatt mål och när man klarar det känner man framgång. Spel är socialt. Ofta innehåller de en intressant och engagerande story-line och man får gå in i rollen som en annan karaktär.

Det finns även en växande tillgång på seriösa spel, där sociala aspekter ingår. Dessa spel ger eleverna nya perspektiv på viktiga frågor genom ett aktivt engagemang i spelet. Exempel på sådana spel är World Without Oil, där samarbete och sociala frågor under en global oljekris står i fokus, och PeaceMaker Game, där det handlar om diplomati och utrikespolitiska relationer.

Jag kan rekommendera att gratis beställa och läsa skriften Att leva i World of Warcraft utgiven av Medierådet för ökad förståelse för ungdomar och spelkultur. http://www.medieradet.se/2 kommentarer:

Lena Lorentzen sa...

Hej Anna! Jag heter Lena och jobbar som engelsklärare i Ullared. Jag blev superglad när jag hittade din blogg - den verkar inspirerande! Tänker kolla in den lite närmare snart, men tänkte slänga ut en designfråga på en gång: Hur har du fått dit det roterande ordmolnet till höger på bloggen?

Mvh Lena

szticks sa...

Det kan jag berätta.

Molnet är en flashbaserad plugin/widget till wordpress som heter WP-cumulus.

Den är enkel att ladda ner till din wordpress blog.