onsdag 29 oktober 2008

Två intensiva dagar av skolportalsutbildning

Under två dagar har nu i stort sätt all personal på Björknässkolan fått delta i en skarp testning av portalen. Alla klassrum finns och vi har tränat på att lägga upp nyheter, fylla materialbanken och dela ut uppgifter med hjälp av E-learning actions. Vi har provat på att använda bloggen och wikin som finns i portalen och funderat kring fördelar med dessa lärverktyg. Med hjälp av konton till testelever och testföräldrar har vi kunnat växla mellan olika vyer för att se vad de olika rollerna kan göra och hur ändringar slår igenom. Utbildningsmaterial har vi skapat i OneNote, så att alla ändringar och uppdateringar vi gör slår igenom hos all personal.



Det som återstår nu är att rätta till de småfel som fortfarande existerar och sedan lämna ett leveransgodkännande. De klassrum som finns nu och som är fyllda av allsköns material kommer att tas bort och nya konfigureras upp. I mitten av november börjar eleverna arbeta med portalen och den 27 november är det premiär för föräldrar med egna kontouppgifter.
När många provar en ny arbetsyta som SkolportaleN är kommer naturligtvis synpunkter på vad som kan göras ännu bättre, men de allra flesta var nöja efter dagarna. Portalen är snyggare än den gamla och enklare att använda. Många ser också fram emot att få använda portalen inte bara som en informationsyta, utan som den interaktiva samarbetsyta som ett nutidens klassrum behöver
.

Inga kommentarer: