måndag 20 oktober 2008

Innovative Schools program och vad det lett till


Möten, föreläsningar och diskussioner vi haft möjlighet att delta i under den tid som gått sedan Innovativa skolprogrammet inleddes har givit oss mycket. Framför att har det fungerat som katalysator till idéer och insikter som redan fanns i sin linda. Det projekt vi tog tag i först var att bygga en helt ny skolportal.


Vårt arbete med att skapa en ny skolportal började under sommaren 2007. Lars träffade representanter för olika företag för diskussioner och kom slutligen fram till att Atea var den mest lämpliga samarbetspartnern. Portalen skulle byggas i MOSS. Därefter följde många långa dagar av planering under hösten tillsammans med en konsult från Atea. Av någon anledning blev det många fredagar till långt efter att de flest andra i stadshuset gått hem. I alla fall hade vi tillslut ett koncept som vi var nöjda med.


Nästa steg var att resten av Nackas kommunala skolor kopplades på och Lena Byström från e-utvecklarna klev in som projektledare. Från att ha varit tänkt som en portal för Björknässkolan växte den nu till något mycket större. I dagarna sitter vi och gör de sista testerna i skarp miljö och innan veckan är slut hoppas jag att jag kunnat konfigurera upp samtliga Björknässkolan klassrum. Äntligen är projektet, eller i alla fall etapp 1 av det, på väg i hamn. Läs mer om SkolportalN här.

3 kommentarer:

Lars Ekelöw sa...

Yeah, you´re right!

Lars Ekelöw sa...

Har du tagit bort en topsite eller två den senaste veckan?

Lars Ekelöw sa...

Ska du till Hong KOng din fuskare