onsdag 5 november 2008

Greetings from Hong Kong


Konferensen i Hong Kong är nu inne på sin 3:e dag och det är en fantastisk upplevelse att vara här! Deltar gör ca 120 lärare från drygt 60 länder och alla världsdelar är representerade. Under dagen idag har vi haft möjlighet att ta del av varandras erfarenheter och arbeten genom en stor utställning. Vi har diskuterat tillvägagångssätt, syften och mål, 21:st century learning, utfall och reflektioner. Det är härligt att se så mycket innovation det finns bland lärare i världen. Så mycket att ta till sig och lära av. Framförallt känner jag att jag får en nytändning i mina egna tankegångar om projekt jag velat göra men inte kommit mig för med ännu. Inspiration ifrån andra och nya infallsvinklar gör att det nu känns möjligt.

Vi har också givits möjlighet att samarbeta i projekt över nationsgränserna. Min grupp består av representanter från Indonesien, Thailand, Brunai och Nigeria och så jag. Under en femmånadersperiod ska våra elever samarbeta kring frågeställningar över nätet och med hjälp av den teknik som står till hands. Under morgondagen ska vi utarbeta riktlinjer för att sen kunna fortsätta arbetet på distans. Det ska bli mycket spännande att se hur eleverna tar till sig projektet och möjligheten och gör den till sin.

Det är otroligt inspirerande att vara här och medverka i detta fantastiska forum. Dessutom är Hong Kong en makalös stad att uppleva!

Inga kommentarer: